Bringával a hajón – az EuroVelo 6 dunakanyari szakasza

Bringával a hajón – az EuroVelo 6 dunakanyari szakasza

Bringával a hajón – az EuroVelo 6 dunakanyari szakasza

A 4450 km hosszú EuroVelo 6 bicikliútvonal az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel. A franciaországi Nantes-ból indul és a romániai Konstancán ér véget, keresztbe szeli Európát és nagyon hosszú szakaszon a Duna mentén vezet, összesen 10 országot, 11 Unesco világörökségi helyszínt és 6 európai folyót érintve. A Dunát a fekete-erdei forrásától a Duna-deltáig kíséri.

Nagyon sok tengeren túlról érkező turista dönt úgy, hogy az EuroVelo 6 bicikliútvonalon végigtekerve fedezi fel Európát. Kevesen vannak, akik mind a 4450 km-t megteszik, de nagyon sokan vannak azok, akik kiválasztanak egy szakaszt és azt járják be biciklivel.

Esztergomból is van lehetőség arra, hogy egy egynapos bringatúra keretein belül az EuroVelo 6 egyik szakaszán biciklizhessünk.

A Dunakanyarban az EuroVelo 6 legjobban kiépített szakasza Szob és Budapest között található a Duna bal partján. A turistaszezonban a Dunakanyari Körjáratokon közlekedő hajóknak köszönhetően a Duna jobb partján lévő települések számára hajóval is megközelíthetővé vált ez a rendkívül kellemes bicikliútvonal.

Az Esztergomi Hajóállomásról a 10 órakor induló hajóval érdemes elmenni Szobig vagy Zebegényig, majd a Zebegényből 17:05-kor, Szobról 17:20-kor induló hajójárattal lehet visszajönni Esztergomba.

A Szob – Zebegény – Nagymaros – Verőce -Vác útvonalon 30 km-es távon lehet kényelmesen biciklizni. A települések kikötőiben mindig lehet találni némi harapnivalót és kisebb pihenőre alkalmas helyet. Akad hekkes, lángosos. A települések központjában lehetnek kellemes kis éttermek, fagyizók, kávézók, amelyek felfedezésre várnak.
Bővebben a hajójáratokról ITT, portálunk Hajó címszava alatt olvashat.

A hajójáratok menetrendje, valamint a Mahart további program kínálatai és hajózási lehetőségei megtekinthetők a Mahart Passnave weboldalán:

www.mahartpassnave.hu

Az EuroVelo 6 teljes térképe itt érhető el: https://en.eurovelo.com/ev6

I Love Esztergom, 2021. június 30.