Start: 2022.07.28.
14:00
End: 2022.07.31.
02:00

Event Venue

2500 Esztergom, Nagy Duna sétány 1.

Három nap kultúra és buli Esztergom szívében

MCC Feszt: “Hangot adunk a tehetségnek”

2022. július 28-30.

Hazai sztárzenekarok, neves nemzetközi és hazai szakmai előadók, valamint interaktív programok, amelyekhez a varázslatos kulisszát Magyarország történelmi ékköve, Esztergom adja. Ez várja a látogatókat az idei MCC Feszten 2022. július 28–30. között.
MCC Feszt 2021

A tavalyi MCC Feszten 12 ezer látogató fordult meg a három nap alatt. Összesen 106 közéleti előadó, 105 színpadi program és 37 kiállító várta a fesztivál résztvevőit. Az első MCC Feszt mérföldkő a hazai szórakoztatóipar és tehetséggondozás területén, hiszen az érdeklődők eddig még nem találkozhattak olyan rendezvénnyel, ahol ennyi szakmai, közéleti és kulturális program sorakozott volna fel, valamint ennyi külföldi professzor, újságíró, közéleti személyiség tartott volna izgalmas előadást.

Már tavaly, első alkalommal is hatalmas érdeklődés övezte a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyedülálló szakmai és zenei fesztiválját, amelynek helyszíne idén is a Dunakanyar fővárosa, Esztergom lesz.

MCC Feszt 2022

A háromnapos rendezvény látogatói idén még nívósabb programokra, a legkiválóbb szakmai előadókra, valamint a legismertebb magyar együttesekre és fellépőkre számíthatnak. Színpadra lép a Margaret Island, az Irie Maffia és a Follow the Flow. Koncertet ad a Blahalouisiana, Dzsúdló és Azahriah is.

Előadók a tudomány világából

Az Edu sétányon bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézmények és partnerszervezetek. Számos külföldi előadó vesz részt az esemésnyen. Itt lesz többek között Richard L. Florida világhírű városkutató, valamint John Vervaeke, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzora.

John Vervaeke hatalmas enciklopédikus ismereteket hoz többek között az antropológiából, a kultúrtörténetből, az idegtudományból, az AI-kutatásból, a nyelvészetből, a pszichológiából és a filozófiából annak érdekében, hogy új perspektívákra világítson rá.

A fesztivál résztvevőivel Richard L. Florida amerikai városkutató is megosztja majd gondolatait, aki a Rotman School of Management professzora és az NYU Szakmai Tanulmányok Iskolájának munkatársa. Florida a Columbia Egyetemen szerzett PhD fokozatot és mielőtt csatlakozott a George Mason Egyetem Közpolitikai Iskolájához, a Pittsburgh-i Heinz College-ban tanított. 2011 márciusában kinevezték a The Atlantic vezető szerkesztőjének, miután egy évig a theatlantic.com tudósítója volt.

Mary Harrington újságíró, az UnHerd brit digitális magazin szerkesztője, a Times magazin rendszeres szerzője is itt lesz majd az MCC Feszten, akinek egyik kedvelt témája a feminizmus.

Korosztály

A háromnapos egyedülálló tehetséggondozó fesztivál 2022-ben is minden korosztálynak tartogat izgalmas szakmai programokat és szórakozási lehetőséget. Olyan témák kapcsán osztják meg gondolataikat az előadók, mint a karrierépítés és családi élet összehangolása, az újságírói objektivitás kérdései, a választások utáni politikai paletta változása, a női vállalkozók szerepe a startup világban, a hagyomány és a haladás megjelenése az építészetben, valamint a magyar filmek és a magyar borok sikerének titkai.

Beugró

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt. A programról bővebb információkat az MCC Feszt hivatalos honlapján (mccfeszt.hu) lehet olvasni. A koncertek pontos időpontja és helyszíne már fent van, lehet böngészni!

MCC Feszt: Hangot adunk a tehetségnek!

Forrás: Mayweather-Miller Communications sajtóközleménye

I Love Esztergom! – 2022.04.07

Fees & Tickets
Ingyenes
Ft0,00

Organizer

A Mathias Corvinus Collegium a Corvinus Egyetem tehetséggondozó fóruma. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány 2021-ben hagyományteremtő jelleggel megszervezte az első…
Telephone:
Email: